Aime Cristie


Desavarsirea spirituala, perfectiunea, cauza suferintei umane:
                    A`IME CRISTIE -Specialist in constiinta umana
Desavarsirea spirituala a unui om  se face nu in functie de un sistem politic sau dogma religioasa, ci in prezenta unei minti echilibrate si a unei inimi deschise. Din copilarie suntem invatati sa fim buni ,intelegatori, darnici ,credinciosi si ne facem constructii constiente de comportament disociat.
Ca sa ma intelegeti despre ce vorbesc,constiinta integrala si integrata a unui om este sinteza a 4600 de calitati, care au fost descoperite ca si componente existentiale a psihicului uman.Noi in schimb, dorim in mare parte sa folosim doar o jumatate din acestea si mai ales acelea cu conotatii pozitive(placute auzului), spre exemplu toti termenii pe care noi ii consideram o expresie a bunatatii umane, fara a tine cont de ceilalti factori existentiali cu care mama natura ne-a inzestrat tocmai  pentru a face fata aspectelor confruntative a realitatiilor noastre de zi cu zi.
Deci pe  baza acestor credinte noi incercam sa separam inseparabilul si sa  divizam indivisabilul.
Exista un magnet cu un singur pol? Ne-am pus vreodata intrebarea, daca am descoperit  in natura noastra sinceritatea, sa ne oprim sa vedem unde este oare nesinceritatea,? deoarece, una fara cealalta nu exista.
Complectitudinea unui om nu sta din insusirea, intruparea, integral a unei forme sau aspect, ci din insusirea si infatisarea sa in cele 7 aspecte in care isi desfasoara existenta sa de zi cu zi.
Aspectul existential spiritual:
Ce definim prin spiritual? Spiritul fara materie nu exista in manifestare si materia fara spirit nu are viata. Spiritual nu este sa te rogi si sa ai credinta ca se va intampla vreodata cerintele rugamintiilor tale fara actiunea necesara care duce la indeplinirea lor, ci a fi prezent prin intentie, definirea acestei intentii si formarea treptata prin actiune constanta asupra unuia si aceluiasi lucru(obiectul intentiei) pana la manifestarea lui in realitate.
Un om care este preocupat de afaceri si este dedicat construirii si infaptuirii unei viziuni mondiale ,este la fel de spiritual,deoarece, el asigura prin intentia si munca lui sanatatea stabilitatii existentiale si confortul mental acelor angajati, precum are si o contributie atat la economia tarii cat si economia  globala la nivelul la care acesta este implicat.
Aspectul mental al omului:
”Cea mai inversunata lupta este cea cu tine insuti - pentru ca te afli in ambele tabere”
”Voltaire.”
Starea  mentala a unui om este aspectul a carei integrare sau dezechilibru se reflecta in toate celelalte aspecte existentiale in care omul isi desfasoara viata.
O minte  care vede mai mult negativ decat pozitiv sau vice-versa, nu are capacitatea de a evalua, capacita, valoarea unei situatii intr-un adevarat sens al cuvantului, ci va face aceasta evaluare cu predispozitie selectiva, adica va imbratisa orice idee ce sustin valoriile ei si va refuza orice gand care ii confrunta valoriile.
.Refuzul de  a vedea plus la oricare minus si minus oricarei situati plus, duce la o existenta preferentiala limitata, ingradita, deci la o limitare atit profesionala cit si sociala.
Un om care are capacitatea mentala insusita are abilitatea de discernamant nu bazata pe un sistem de preferentiere si perfectionare a pozitivului contra negativului, ci a unei valori echilibrate unde vede cum fiecare situatie ii foloseste.
Aspectul social:
Se refera la interactiuniile sociale si la comunicarea de valori a unei persoane in valoriile celeilalte si vice versa.Viata sociala,are un aspect deosebit de important deoarece ea defineste contextul tuturor  relatiile sociale.
Fara interactiuni intre unul si celalalt nu avem o existenta decat una limitata.
Pentru largirea acestei expresii de interactiune sociala, se recomanda imbratisarea valoriilor omenesti in intregimea lor fara preferinte si discriminare deoarece aceasta va da nastere unui monolog si nicidecum unui dialog, iar solutia pentru o comunicare armonioasa este in a aprecia opiniile si valoriile in care cei din jurul nostru isi desfasoara existenta in egala masura cu ale noastre.
O persoana, care are o prezenta si o implinire sociala este una care a reusit sa comunice liber cu cei din jurul ei sau sa isi exprime ideiile la o scara tot mai ridicata a valoriilor, ,care are o congruenta  in gandire,un sens de sine,bine definit si stapanit si care nu poate fi destabilizat usor de opinina sociala sau culturala.
Spun asta, pentru ca acest sens bine definit este intelepciunea umana,divina,care are o curgere a ideiilor nedelimitata de obiectii sociale si tocmai din acest motiv,o absenta a fricii de a pierde aceasta definitie in urma unei confruntari.ceea ce da o deschidere si o aprofundare a tot mai multor paradigme sociale.
Solutionarea problemelor de socializare este definita din nou de echilibrarea mentala a situatiilor care au ca rezultat realizarea si dizolvarea diferentelor mentale si morale care sunt cauza atat izolarii persoanei de societate,cat si a limitarii lui economice si sociale.
Aspectul vocational:
Aspectul vocational al unui om cu adevarat integrat , nu cunoaste diferentiere intre  vocatia  si vacanta lui, nu spune “abia astept sa vina sfarsitul de saptamana”deoarece nu simte nevoia sa intrerupa ceea ce ii place.
Din pacate foarte putini oameni traiesc aceasta realitate si anume, de a se trezi dimineata cu bucurie in suflet si cu nerabdarea de a ajunge la locul de munca.
Motivele neimplinirii sunt multiple, in majoritatea cazurilor la originea lor sta subordonarea unor valori preferate ale parintiilor, ale societatii. conjuncturilor sociale, in care omul isi  petrece viata si a observatiilor lui personale ca e mai bine asa  ,,+ ‘’decat asa ,,  -.’’Cateva intrebari ajutatoare care definesc valoriile individuale in adevaratul sens sunt:
Unde imi petrec cu gandul timpul cel mai mult?,
Care idee  imi predomina cel mai mult in minte, chiar daca aceasta se defineste acum sub alte aspecte.
Care a fost originea si destinatia cea mai des afirmata a rugamintiilor si cerintelor mele?
Pentru ce gasesc intotdeauna bani? In ce forma am simtit ca o anumita suma investita are valoare si nu am un sentiment  de regret pentru investirea ei.
Ascultati-va vocea sufletului vostru si intrebativa:
”Doamne, deschide-mi mintea si ochii sa vada lumina adevarului a ceea ce sunt, lasa-mi auzul sa asculte inspiratia abundenta, covarsitoare a sfaturilor tale si calauzeste-mi pasii spre indreptarea neputintelor mele, intregeste-mi natura mea mortala,.insuflandu-mi necontenit spiritul suflarii tale.”
Aspectul fizic:
“Men sana in corpore sano”
De multe ori suntem atat de preocupati cu activitatea noastra de toate zilele incat neglijam aspectul fizic, fara a tine cont, ca prezentarea fizica este cea care ne da prima evaluare de comunicare cu cei din jurul nostru.
De multe ori am refuzat in a ne asocia intr-o  convorbire cu cineva care nu corespundea idealului nostrum, a se vedea si aspectul igienic care joaca un mare rol si este  contributiv la deschiderea noastra catre o alta persoana.
Intretinerea fizica si sanatatea este specific afectata de ganduriile noastre, deoarece o gandire nerationala si dezechilibrata va avea rasfrangere si implicatie serioasa asupra corpului fizic,fiind sursa de originare a multor boli acestea nu sunt altceva decat idei repetitive care consolideaza o ratie matematica a gandului intr-o forma energetica predominanta,care mai tarziu ia forma de definitie .
Sub o mai puternica reflectie realizam ca defapt toate celelalte domenii existentiale  au un component fizic deoarece ne dau forma si substantierea realitatii noastre.
Fara sanatate mintala, familiala, sociala, financiara, vocational-spirituala, n-o avem nici pe cea fizica, deoarece orice problema nerezolvata care ia radacini in toate aceste domenii va avea mai tarziu si o repercursiune asupra corpului fizic, prin urmare  sanatatea este rezultatul integrarii tuturor aspectelor care ne valideaza existenta fizica.
Aspectul familiar:
Cu cat mai mare este viziunea unui om cu atat mai mare este si familia lui.
Aspectul financiar:
Omul este sursa venitului sau.
Daca un om nu se vede ca un obiect de valoare prestant de servicii specific denumite, capacitatea  lui de a exprima aceasta valoare in  forma financiara este limitata.
Domeniul monetar ia nastere din interactiuniile umane si are la baza necesitatea de schimburi si raporturi sociale si de deservire dintre un individ si celalalt.
Cat timp omul nu se plateste pe sine prima data, nu se onoreaza ca sursa a venitului, nu are nici cum sa vada   rodul munci sale, deoarece celelalte sisteme intervin si dobandesc dreptul la plata, iar omul devine sluga acestor institutii si nicidecum creatorul si co-proprietarul actionar al lor.
Exista o infrastructura monetara care va ajuta sa aprofundati dinamica financiara personala si integrarea ei in cea impersonala a domeniului financiar bancar. Realizati ca sunteti prima banca care trebuie platita si onorata, neonorarea acesteia este sursa de suferinta existentiala la nivel global.
(Aceasta lucrare poate nu va fi pe placul auzului, care va fi confruntat cu aceasta forma de gandire, dar menirea ei este sa puna un  semn de intrebare acolo unde este o predispozitie de anihilare a sensului veridic al omului si de a da o renastere  bazata pe un adevar comun si acela precum  suntem fiinte umane si divine in masura in care ne insusim toate aspectele creatiei divine in masura creatiei umane.)
Aceasta lucrare face parte din cartea
“Desavarsirea spirituala-,Perfectiunea-cauza suferintei umane”
Elaborari particulare exemplificate al fiecarui subiect se vor face in cadrul conferintei ANATECOR,  precum si al workshopului si lecturilor prezentate ulterior  in cadrul fundatiei Hearts of Hearts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu